Vykúpime aj Vašu nehnuteľnosť! Naozaj?

Vykúpime aj Vašu nehnuteľnosť! Naozaj?

Potrebujete rýchlo predať nehnuteľnosť. Dôvodov je veľa. Premýšľate, ako najrýchlejšie predať a zarobiť peniaze. Mnoho subjektov nehnuteľnosti vykupuje. Kedy sa to neoplatí? A ako neprerobiť na tomto predaji?

Mnoho z nás, čo sme v minulosti nejakú nehnuteľnosť predávali, narazilo na reklamy o výkupe nehnuteľností. "Peniaze ihneď, na ruku, do 2 dní, do týždňa, až 120% reálnej trhovej hodnoty." Pri týchto stimuloch by mal človek hneď spozornieť a všetko si riadne premyslieť. Nikto vám nedá viac, než za koľko to sám predá, pretože z 99% budete konať iba s obchodníkom s nehnuteľnosťami. Dokonca vám ani nezaplatí toľko, za koľko by ste reálne vašu nehnuteľnosť predali, keby šlo o klasický obchod. Musí na tom mať zisk, pretože ho to živí.

Vo finále si do kúpnej zmluvy tieto spoločnosti nastavia pravidlá podobné tým, ktoré fungujú pri všetkých kúpach / predajoch. Prepis na katastri nebude zo dňa na deň, zmluvy nebudú pripravené za 2 minúty. Ich odhadovaná cena, z ktorej vám dajú horko ťažko 70%, bude rovnako nižšia, než realita.

Ak ste v situácii, kedy nemáte inú voľbu, zistite si aspoň informácie o spoločnosti, či osobe, s ktorou do obchodu vstupujete. Aby ste neskončili bez nehnuteľnosti a aj bez peňazí.

Ak predsa len trošku času ešte máte, obráťte sa na renomovaného makléra. Zistíte, že predajná cena nehnuteľnosti nemusí byť nižšia o desaťtisíce preto, aby ste rýchlo predali. Správne nastavená cena a prezentácia nehnuteľnosti, vám zaistí veľmi dobrý predaj, z praxe koľkokrát aj za vyššiu predajnú cenu, než sa predpokladalo. Nebolo by škoda prísť o tie tisíce? Nehľadiac na fakt, že ísť cenou nadol sa dá vždy. Niečo príliš lacné je často podozrivo lacné.

Ako si to teda správne predať čo najrýchlejšie?

Konzultovať cenu s niekým, kto lokalitu pozná, má napríklad aj záujemcov z už realizovaných prehliadok v okolí. Maklér, čo urobí vašej nehnuteľnosti vhodnú inzerciu, vrátane fotiek. Veľa maklérov je aj schopných nehnuteľnosť propagovať na rôznych sociálnych sieťach, vytvoriť bytu/domu vlastné webové stránky, urobiť reklamu, nehnuteľnosť upraviť na predaj.

Každý krok pri predaji nehnuteľnosti starostlivo zvážte, nebojte sa pýtať, zisťovať, hľadajte referencie. Nepodceňte dôležitý a pomerne drahý obchod vášho života.

Ján Mareček
Autor: Ján Mareček

Niečo málo o mne

Rok 2011 bol počiatkom mojej pôsobnosti v oblasti realít. Prvou voľbou mojej práce v realitách bola celoslovenská realitná kancelária a postupne som prešiel cez ďalšie, kde som zbieral skúsenosti a napokon to vyústilo v rozhodnutie založiť si svoju realitnú kanceláriu EMIREAL a robiť veci po svojom. Po svojom a to spojením pracovnej aktivity a snahy s úctou a profesionálnym prístupom ku klientom.

Práca realitného makléra ma skutočne baví a snažím sa ju robiť na špičkovej úrovni. Tvorbou video prehliadky, využitím profesionálneho fotografa, vytváraním Home Staging, prácou na sociálnych sieťach... všetko s jasným cieľom, predať Vašu nehnuteľnosť za čo najvyššiu cenu k Vašej plnej spokojnosti.

Prečo vznikli tieto stránky?

Aby som tu prezentoval, že i keď dvaja robia to isté, nikdy to nie je to isté. Je všeobecne známe, že rozdiel medzi maklérmi je povedzme nemalý. Verím, že prečítaním si mojich tipov a článkov Vám pomôžem v rozhodovaní a že si pre predaji nehnuteľnosti zvolíte tú správnu cestu.

Za každým predajom nehnuteľnosti sa totiž ukrýva ľudský príbeh. A to je dôvod, prečo by nikto nemal tak dôležitý životný krok podceňovať. Ani predávajúci, ani maklér.

Záleží mi na odvedení špičkovej práce a na spokojnosti klienta, ktoré tvoria moje dobré meno a povesť. Za mňa potom hovoria referencie spokojných klientov.

Ak ste sa dočítali až sem, máte môj obdiv a ďakujem Vám. Pokiaľ Vás čokoľvek ďalšieho zaujíma, neváhajte ma kontaktovať. Rád sa s Vami stretnem napríklad i pri dobrej káve.

Používame cookies na optimalizáciu našich webových stránok a našich služieb. Ďalšie informácie o cookies nájdete tu.

Nastavenie